Rolle 👨‍💻
Full-stack utvikling og problemløser for fysisk utstilling

Team 👥
- Alexander Fjellheim
- UIB MIX250: "Maskin eller Menneske"

Varighet 🕘
2-3 måneder

Teknologier 🧮
- Javascript SPA
- Flask (Python)
- Raspberry PI GPIO

Maskin eller Menneske

Jeg ble ansatt av UiB til å bistå med teknisk utvikling til to gruppers bachelorprosjekt i medie- og interaksjonsdesign våren 2024.

Bachelorprosjektet var en teknologisk utstilling på Universitetsmuseet i Bergen som skulle ta opp menneskers forhold til kunstig intelligens og var utstilt fra mai 2024 til desember 2024. Jeg var med på å utvikle hovedinstallasjonen til Maskin eller Menneske og Eyes of AI. Videre skal jeg snakke om prosjektet til "Maskin eller Menneske":

Menneske eller maskin-gruppen ønsket å ha en oppstilling som brukte spillifisering til å teste publikums evne til å skille mellom ekte eller falske bilder.

Jeg fikk tilgang på Figma-filen til studentene, hvor de hadde designet ønsket utseende og prosess for spillet. Gruppen delte en mappe med AI-generere bilder og en annen mappe med ekte bilder. I tillegg fikk jeg ønsket lyder til spillet.

Jeg valgte å lage en single-page-application med JavaScript som kjører lokalt på en Raspberry PI. PIen kjører også en Flask server som styrer en RGB lyslenke rundt rammen på TVen. Lysene er animert til å lyse opp grønt eller rødt ved riktig eller feil svar. Når spillet er over og poengsum-animasjonen vises, lyser diodene opp i sync med “progress”-animasjonen og resultatet. Lyslenken er drevet av en 5V 50W ekstern strømforsyning og ble loddet og meg og en annen MIX-student til å bestå av 250 dioder og kunne gå rundt omkretsen av skjermen brukt til installasjonen.

MONTERING

Jeg kom med Raspberry PI'en og ekstra SD-kort med endelige disc-image backups til PIen. Det var litt tricky å montere lyslenken og skjule strømforskyning og ledninger bak skjermen, men dette fikk jeg også hjelp av museumsansatte til.

REFLEKSJONER

Jeg har brukt mye tid på lyslenken og effektene, men siden veggen ble malt sort, ble effekten lite synlig. Dette var en bommert, men jeg lærte noe interesant i prosessen. I ettertid har museumet også skrudd ned lyden betraktelig da de heller ønsket å ha en felles lyd over hele utstillingen.

Lenke til prosjektet på GitHub

Lignende prosjekter:

Ta kontakt med meg ✌️
[email protected]
github logo